Sjaak Doeleman
De Echte Bakker

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Niet zomaar een bakker

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Terug in de tijd...

...naar Werkhoven, 1957

In 1955 kwam Kees Doeleman (als zoon van een slager uit Waddinxveen) naar Werkhoven, om bij bakkerij Gasman zijn kwaliteiten neer te zetten, met de bedoeling de bakkerij over te nemen. In 1957 startten Kees en Lien officieel hun bakkerij op de Herenstraat waar het bedrijf al snel floreerde. 

Van Kees naar Sjaak

Op zestienjarige leeftijd kwam zoon Sjaak in het bedrijf en werd de bezorging van Werkhoven uitgebreid met Odijk. In 1981 trouwde hij met Wil en besloten zij samen het roer over te nemen. Een groot deel van de bezorging van Werkhoven werd gestopt, echter uitgebreid met Schalkwijk en 't Goy. 

Prijzen

In de loop der jaren heeft Sjaak zich toegespitst op landelijke bakkersvakwedstrijden. Zijn brood en banketproducten werden menigmaal bekroond met een eerste prijs. Hij mocht zich zelfs tot twee keer tot de Beste Bakker van Nederland rekenen. Zijn roomboter amandelstaaf is niet meer weg te denken uit de top drie van beste van Nederland.

Cothen

In 1991 werd de bakkerij in Werkhoven verbouwd en geheel gemoderniseerd. Drie jaar later volgde de uitbreiding van de winkel en in 1994 kwam er een nieuw filiaal bij; Cothen. 

In 2000 stopte vader Kees met het laatste stukje broodbezorging in Werkhoven en was een stukje nostalgie verdwenen. 

Echte Bakker

In het jaar 2001 stonden Sjaak en Wil wederom voor een uitdaging en traden zij toe tot het Echte Bakkers gilde, zodat zij zich Echte Bakker mochten noemen.  Een bakker van het Echte bakkersgilde heeft een hoge kwaliteitsnorm en maakt eerlijke en heerlijke producten!

Odijk

In 2012 werd er een derde winkel geopend in Odijk. In het voorjaar 2013 werd de winkel geheel gemoderniseerd en feestelijk heropend. 

Houten en aantreden 3e generatie

Maar stilzitten zat er niet in! Eind 2015 werd de overname van een winkel in de Vershof in Houten een feit!

Op hetzelfde moment kwam de zoon van Sjaak en Wil, Berry, ook in de bakkerij werken met de bedoeling om in de toekomst het bedrijf over te nemen. 

Begin 2018 is de winkel verbouwd en is het een moderne en vernieuwende winkel geworden!

Heden

Echte bakker Sjaak Doeleman is een echt familiebedrijf waar met passie en plezier wordt gewerkt. Betrokkenheid en verbondenheid met de klanten staat centraal en dat zie je terug in alle 4 de winkels. Naast de 4 winkels zie je de producten van Bakkerij Doeleman ook veel terug in horecagelegenheden in de wijde omgeving. Zo is de kans groot dat u ook geniet van de kwaliteit en passie als u lekker een avond uit bent!

Achter de schermen

Foto's & Video's

1e prijs voor Amandelstaaf

Vanwege onze 1e prijs voor beste amandelstaaf van Nederland kwam RTV Utrecht een kijkje nemen bij onze bakkerij in Werkhoven.

Het geheim achter onze rozijnenbollen

De serie "Ambachtelijke bakkersgeheimen onthuld" ging in 2012 op zoek naar het geheim achter onze rozijnenbol. 

Live in de uitzending bij RTV Utrecht over onze bekende en overheerlijke stollen!

Sjaak Doeleman, De Echte Bakker (in deze winkel kun je de Echte Bakkers e-Bon alleen geprint inleveren)

Herenstraat 92
3985 RX Werkhoven
0343-551297
0343-552257
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 12:30
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:00
zondag Gesloten